AGM batterier og DC Serien

AGM batterier og DC Serien

Ekte bly. Ekte kvalitet.


Vi i Strømløs og Solcellespesialisten har solgt Fullriver AGM Deep Cycle batterier i mange år allerede, og vi har faktisk holdt på med sol og energilagring helt siden 2005. Som eneste samarbeidspartner for hytter i Norge har vi sammen med Fullriver kun ett mål, - levere vedlikeholdsfrie batterier av høyest mulig kvalitet i markedet. Kanskje litt hårete, men vi står inne for påstanden. Vi er Fullrivers offisielle partner i Norge og kan levere alle serier og modeller. Under kategorien "energilagring" finner du våre håndplukkede bestselgende modeller for hytter.


Hvorfor kjøpe batterier fra oss?


Flere produsenter og leverandører tilbyr mange ulike batteriteknologier, men spesialiserer seg ikke på noen. Fullriver spesialiserer seg kun på produksjon av lukkede, vedlikeholdsfrie batterier. Til forskjell fra andre batteriprodusenter, så kontrollerer Fullriver hele produksjonsprosessen for å sikre at hvert enkelt batteri blir konsistent levert i henhold til design spesifikasjoner. Og akkurat dette mener vi ikke kan gjentas for ofte, nettopp fordi det sikrer en total kvalitetskontroll fra a til å. Våre batterier er designet med en rekke unike egenskaper og vi bruker kun råvarer av høyeste kvalitet for å sikre at vi leverer, gang på gang.


Teknisk på DC serien


Selv om vi først og fremst konsentrer oss rundt batterier spesielt tilpasset off-grid som camping, hytter og båt, så har vi tilgang til alle av Fullriver's serier og batterityper. For eksempel har vi sponset professjonelle bil-stereo entusiaster med batterier fra HC serien, som er et high-crank batteri for høy uttak av energi over et kortere tidsrom. Vi har også brukt Fullriver's FSG serie i bygg- og næringsprosjekter hvor tilpasset design med lang servicetid er av kritisk betydning. I denne blog-posten ser vi nærmere på DC serien, og hvorfor nettopp DC-batteriene er anbefalt for hyttebruk og installasjoner med uttak over lengre tid.


Du har kanskje hørt om Deep-Cycle batterier. Begrepet omhandler batterier som har egenskaper som støtter dyp utlading, noe som sikrer mot generell slitasje i et batteri. Og du har kanskje hørt at AGM eller bly batterier ikke bør lades ut mer enn 50% og at litium har en anbefalt grense på 70% uttak, dette er noe vi skal se nærmere på og tar for oss de viktigste delene av AGM teknologien. Og når det kommer til Deep-Cycle batterier (og batterier for øvrig) så er detaljene viktige.


Fra konstruksjon og platekjemi til rent håndtverk. Alle elementene trenger å spille på lag for å skape lengst mulig levetid og best ytelse i krevende omgivelser. Vi bruker mer bly for å lage sterkere koblinger mellom cellene. Vi bruker tyngre plater som øker reserve-kapasiteten, og vi har formulert batteriene på en måte som maksimerer livssykluser og leverer mer energi og kapasitet i en og samme boks.


Miljømessig utviklede, krukke-formede, høy-kompakte plater gjennomgår en 20-dagers behandlingsprosess for suveren binding av pastaen til kraftige bly, kalsium og tin nett-konstruksjoner. Dette sikrer fullt formede, spenningssynkrone plater for lang levetid og ekte Deep-Cycle funksjonalitet samt gjenoppretting.


Kompressjon av høyt mikro-porøst, glass matte skiller sikrer suveren kontakt mellom elektrolytt og plate for maksimering av kapasiteten, samtidig som dette sikrer ekstrem motstand mot sjokk, vibrasjon og støt.

(obs. artikkelen oppdateres)Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 13 pliktig til å informere våre kunder at salg og markedsføring av elektrisk materiell beregnet på å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet.